15 минути треперене = 1 час физически упражнения

80239
15 минути треперене = 1 час физически упражнения
Снимка: Thinkstock

Австралийски учени смятат, че треперенето от студ помага за сваляне на килограми. С него се топят толкова калории, колкото при физическите упражнения.

Изследването, направено от учени в университета в Сидни, е изпробвано върху доброволци, които прекарали известно време при температура по-ниска от 15 градуса по Целзий. В резултат след около 10-15 мин. започват да се наблюдават хормонални промени, равностойни на един час физически упражнения.

Излишните килограми и пробиотиците

Отслабване. Тази идея преследва мъже, жени, деца, пълни, едри и слаби. Трябва да осъзнаем обаче, че това е един много деликатен процес...

Същите тези хормонални промени са свързани със създаването на кафява мастна тъкан, вид мазнини, които наистина изгарят енергия. "Открихме два хормона, които се стимулират от студа- ирисин и FGF21, и се освобождават от треперенето на мускулите и кафявите мазнини", коментира д-р Пол Лий от университета в Сидни в Австралия.

От медицинска гледна точка хормоните ирисин и FGF21 представляват студено стимулиране на хормоналната система, което преди е било непознато.

"Вбъдеще този метод би могъл да се използва при решаване на проблемите със затлъстяването чрез активиране на кафявата мастна тъкан", допълва Лий.

Източник: БГНЕС

Честото пиене увеличава риска от рак на кожата

С до 50% се увеличава рискът от рак на кожата при честата употреба на алкохол. Това установи британско проучване. Учените отбелязват, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com