17 ноември - Световен ден на недоносените деца

19669
17 ноември - Световен ден на недоносените деца
Снимка: Thinkstock/ Guliver

На 17 ноември ще бъде отбелязан Световният ден на недоносените деца с представяне на първия наръчник и онлайн платформа „Всичко за недоносените бебета”.

Световният ден се отбелязва ежегодно в повече от 60 страни от цял свят, като в България се провежда 4-то поредно честване. Въпреки широката обществена подкрепа към каузата на недоносените деца в България, много родители продължават да се сблъскват с предизвикателствата на преждевременното раждане, без да имат достъп до необходимата им информация.

Симеоновград почете паметта на шестте деца, прегазени през 2011г. на Великден

Симеоновград почете паметта на шестте деца, прегазени от пиян шофьор в нощта на Великден 2011 година, поднасяйки цветя на мемориалния...

От 11.00 часа в НДК в София Фондация „Нашите недоносени деца“ ще даде пресконференция за отбелязване на Световния ден на недоносените деца и представяне на първия в България цялостен наръчник за родители на недоносени деца „Всичко за недоносените бебета”, и първата по рода си в Европа комплексна онлайн платформа за бърз и лесен достъп до информация за преждевременното раждане.

В официалното представяне на резултата от дългогодишните усилия на множество специалисти и доброволци и една реализирана мечта на родителите на недоносени деца – наръчник и онлайн платформа „Всичко за недоносените бебета”, ще вземат участие: представители на Фондация „Нашите недоносени деца”, водещи неонатолози, сред които д-р Таня Праматарова, началник на Отделението по неонатология в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” – гр. Сливен, Елена Кръстева, психолог и консултант по кърмене към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com