5 места по тялото, които пропускаме да защитим от слънцето

27985
5 места по тялото, които пропускаме да защитим от слънцето

Лятото е съвсем наблизо и естествено вече започнахме активно да защитаваме от слънцето не само лицето. Вече знаем колко е важно да нанасяме слънцезащитен крем преди всяко излагане на слънце, ако искаме да имаме здрава и красива кожа.

Въпреки това обаче има някои места по тялото, които много често пропускаме, за да не кажем, че изобщо не защитаваме. Трябва да поправим това!

Топ 5 на най-красивите непознати плажове

Топ 5 на плажовете, за които повечето не сте чували. Райски ктчета, с впечатляващи крайбрежни ивици и прекрасни води, които ще накарт в...

Устните

Някак все ни се струва едва ли не невъзможно да изгорят устните. Но деликатната им кожа също страда от вредното влияние на слънчевите лъчи, затова наравно с лицето трябва да защитавате и устните. Време е да смените балсама за устни с такъв със слънцезащитен фактор, при това най-добрият вариант е да е 30.

Ушите

Да, сигурно ви се струва странно, но се замислете как слънчевите лъчи попадат директно върху ушите, когато си вдигнете косата. Което пък обикновено правим на плажа. Вредата, включително и рака на кожата, може да се появи от всяка, изложена на слънцето част от тялото, затова не пропускайте да нанесете слънцезащита и там.

Краката

Вижте на кои плажове си заслужава да отидете тази година

Туристическият портал Tripadvisor определи най-добрите плажове в света за тази година. За най-хубва плаж е посочен Baia do Sancho в Бр...

Говорим за горната част на краката, която вече е добре изложена на слънце – вероятно дори вече имате следи от сандалите върху краката си. Нищо не ви коства да нанесете крем и там.

Под презрамките

Една от честите грешки при нанасянето на слънцезащитни продукти, когато сме на плажа, на басейн или в планинаната, е, че мажем кожата около презрамките на банския, но не и под тях. Повдигнете ги и нанесете хубав слой и под тях. Те се разместват, така че ако не го направите, оставяте място от кожата незащитено.

Коленете отзад

Навикът на повечето хора е да нанесат продукт върху отпред и отзад на бедрата, след това да преминат на прасците и под коленете, като пропускат задната страна на коленете. Когато легнем по корем обаче, за да събираме загар, това място гори особено лесно. А изгарянето е болезнено. Нанесете слънцезащита и там, а не забравяйте и да нанасяте хидратиращ лосион (защото също честичко пропускаме мястото).

14 малки хитринки за тялото си, които НЕ знаете

Тялото на човек е чудно нещо, мозъкът също. Има много малки хитринки, за които и ние не бяхме чували до днес. Нали знаете как, когато с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com