Алкохолиците всъщност не са алкохолици

87865
Алкохолиците всъщност не са алкохолици

Обратно на широко разпространеното схващане само 10 процента от американците, които прекаляват с пиенето, са алкохолици, предаде Ройтерс, позовавайки се на федерално изследване с приложение в стратегиите за ограничаване на консумацията на алкохол.

Въпреки че според много хора повечето, ако не и всички "тежки пиячи" са алкохолици, медицинските специалисти отдавна подозират, че това широко разпространено схващане е погрешно. Авторите на настоящото проучване на федералния Център за контрол и профилактика на заболяванията, базирано върху данни за 138 100 американци, са установили, че 90 процента от злоупотребяващите с алкохол не отговарят на критериите за алкохолизъм.

Над 86% от българите смятат, че алкохолът е лош шофьор

Над 86% от българите смятат, че шофирането след употреба на алкохол е една от основните причини за пътно-транспортните произшествия в Б...

Експертите напомнят, че сред признаците на алкохолната зависимост са невъзможността да се ограничи и спре пиенето, продължаващата консумация на алкохол дори след проблеми в семейството и работата и прекомерното време, отделяно всекидневно за пиене. Злоупотребяващите с алкохол не трябва да приветстват резултатите от новото изследване, предупреждава един от авторите му, Робърт Бруър.

Прекомерното пиене е нездравословно и отнема 88 000 човешки живота годишно, независимо дали жертвите са алкохолици или не. Сред неблагоприятните ефекти от злоупотребата със спиртни напитки са рак на гърдата, чернодробни и сърдечносъдови заболявания, и автомобилни злополуки. "Всеки, който въз основа на настоящото изследване реши, че злоупотребата с алкохол не е опасна, освен ако човек не е алкохолик, просто не е разбрал посланието. А то е, че прекомерното пиене е лошо", казва Бруър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com