Българската тиква ни прави по-умни

113410
Българската тиква ни прави по-умни

Традиционните български храни, като тиква, тахан, тученица и булгур, влияят здравословно върху човешкия организъм, като оросяват мозъка и подобряват умствения потенциал. Това стана ясно в Нощта на учените, в която участва и пловдивският Университет по хранителни технологии.

Висшето учебно заведение се включи с „Научно кафене” с мото „Постиженията на младите изследователи – нови рецепти и технологии”, съобщава „Монитор”.

4-годишно влезе в клуб на гениите, състоящ се само от 85 души от цял свят

В елитен клуб на гениите, в който членуват едва 85 души от цял свят, се присъедини 4-годишно момченце от Великобритания. Още на 3-годи...

По време на нощта посетителите на Университета по хранителни технологии имаха възможност и да дегустират приготвени с традиционните родни храни гозби. Изложбата дегустация „Храни, стимулиращи мозъка”, впечатли най-много всички посетители. В създаването й са участвали студенти, докторанти и преподаватели от катедрата „Хранене и туризъм”. Посетителите забелязали първо добрия дизайн на продуктите, аранжировката при тяхното представяне, след което дегустаторите бързо установили и вкусовите качества на ястията.

„Идеята е да запазим традициите и да популяризираме съвременните начини за здравословно хранене, което е и начин на мислене”, посочиха от катедра „Хранене и туризъм”.

„Нашата цел е да покажем, че науката може да бъде атрактивна”, заяви проф. д.т.н. инж. Николай Менков, зам.-ректор по международната и информационната дейност на Университета по хранителни технологии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com