Д-р Тайс обмисля да използва розово масло в продуктите си

8676
Д-р Тайс обмисля да използва розово масло в продуктите си

Проф. д-р Петер Тайс обмисля да използва розово масло в продуктите си. Това сподели самият той в интервю за БГНЕС.

"Разбира се, най-напред бих използвал розовото масло."

Базар-изложение на билки стартира от днес в Хасково

Базар-изложение на билки започва от днес и ще продължи до 27 юни в Хасково. Поводът е Еньовден, а целта е да се покаже, че билките мога...

Така реагира той, след като научи за българския празник Еньовден, посветен на билките, високото качество на нашите билки, и дали все пак би обмислил идеята да ползва български билки в продуктите си.

Как се става световноизвестен фармацевтичен милиардер, има ли тайна за такъв успех. „Направих много качествени продукти и във всяка страна успях да намеря добрите партньори чрез, които моите продукти да достигнат до аптеките. Това е отговор на въпроса как постигнах успеха си, не е никаква тайна на успеха, всеки би трябвало да може да го направи”, отговори д-р Тайс.

Той е категоричен, че билките и чайовете биха могли да бъдат използвани при определени заболявания. „При хрема, при кашлица ще ти дам билков препарат, например сироп за кашлица с бръшлян. Когато едно дете е болно с простуда по никакъв начин не бива да му се дава антибиотик, но, когато има възпаление на белите дробове, например, тогава е задължително. Това е едно много ясно разграничение”, обясни специалистът.

Билковите продукти нямат почти никакви странични ефекти, убеден е д-р Петер Тайс. Всъщност разказва, че 70 % от всички лекарства в света имат растителен произход, включително и много силни препарати за сърце, но те са в много висока концентрация. Не правя разлика между растителни и синтетични препарати. Основната разлика се състои в дозировката, обясни той.

Д-р Тайс се съгласи, че българите, като че ли, сме малко скептични настроени при използването на билки за хронични и по-тежки заболявания, за сметка на настинки или под формата на чайове. В Германия хората са по-силно ориентирани към билкотерапевтиката, тъй като в Германия съществува дълга традиция в изследването на растителните екстракти и продукти, каза той.

Производителите на билки ще могат да кандидатстват по ПРСР, съобщи Танева

През есента производителите на билки ще могат да кандидатстват по мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопанс...

В сегашния грипен сезон, който тормози българите, разбира се, не минахме и без съветите на д-р Тайс. Когато първите симптоми на грипа се появят, като главоболие, болки в ставите и усещаш, че започваш да се разболяваш, в този случай трябва да се започне с препарата Ехенацея, тъй като активните вещества в това растение засилват имунната ни система и тялото ни може да се бори с вируса. Ако, въпреки това, заболяването продължи, имаме други препарати, които могат да се борят със заболяването, например сироп за кашлица от живовляк или бръшлян, спрей за нос с лечебна вода или таблетки за гърло с етерични масла.

Тъкмо казвах на моя приятел, който е французин и е за първи път в България каква страна е и как София се е превърна в модерен град за тези години от последното ми идване тук. Няма твърде голяма разлика с Германия. Това е мнението на известния д-р Тайс за страната ни и дали тя се е променила положително, според него.

Междувременно поводът за идването на д-р Петер Тайс в България е негова лекция, посветена на два нови продукти, пасващи много добре на днешното време, залагащи капани за простуда, на тема „Новости в лечението на инфекциите през есенно–зимния сезон”.

Компанията „Д-р Тайс Натурварен” има история на успеха, на 5 континента в над 60 държава. Тя прави най-голям оборот в Русия, Украйна, Полша, Италия и Чехия. Така започна лекцията на фармацевта. За него работят 65 сътрудника тук в България, около 400 в Хомбург и над 20 000 по целия свят.

Пред аудиторията той разказа как е поставил началото през 1976 г., когато наследява аптека от баща си в Хомбург, Германия. През 1978 г. основава собствена компания. „Търсенето на моите продукти беше толкова голямо, че трябваше да създам това дружество. Първото дъщерно дружество беше в САЩ, защото вече продажбата в Германия нарастваха и трябваше да се развивам”, разказа д-р Тайс. След това последвало основание на редица дъщерни дружества и компании. Към момента 220 млн. евро е общият оборот на компанията на проф. д-р Петер Тайс, с 20 дъщерни компании в цял свят.

Нов маршрут ще показва билките на Странджа

Изгражда се още един интерпретативен маршрут в Природен парк "Странджа", който е посветен на билките в тази прекрасна планина. Той нос...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com