Децата пълнеят от обезмаслено мляко

36305
Децата пълнеят от обезмаслено мляко

Преди се смяташе, че обезмасленото мляко поддържа здравословното тегло на децата, но ново проучване разкри, че всъщност помага за напълняване.

Млякото е основният източник на калций и витамин D. Въпреки това то съдържа доста мазнини, които водят до затлъстяване сред децата, съобщи БГНЕС.

500 калории по-малко дневно = 500 гр. отслабване на седмица

Ежедневното изгаряне на 500 калории на ден гарантират загуба на тегло с 500 грама на седмица, установиха британски диетолози, предаде Б...

Млякото с ниско съдържание на мазнини не допринася за загубата на тегло, а напротив води до качване на излишна маса. В този случай експертите препоръчват да пиете обикновено мляко без да се притеснявате.

Експерти от университета на Вирджиния изследвали данни на над 10 500 деца в предучилищна възраст. Основната цел била да се намери връзката между вида мляко и индекса на телесна маса при децата.

Резултатите изненадали екипът от специалисти. Те показали, че 30% от малчуганите, които пият обезмаслено мляко страдат от затлъстяване. Нискомаслените млечни продукти увеличават вероятността от излишни килограми с 57%. Учените отдават това на факта, че организмът на децата, които пият обезмаслено мляко си набавя нужните калории и вещества от по-нездравословни храни като сладкото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com