Диета с БИРА. Трябва да я пробвате!

40356
Диета с БИРА. Трябва да я пробвате!

Алкохолът - напитката, която ни доставя колкото удоволствия, толкова и главоболия, може да бъде наш съюзник в борбата с килограмите, пише "Новинар".

Все пак става въпрос за бирата, а не за водката и текилата. Кехлибарената течност всъщност не е толкова калорична, а славата й на "течен хляб" е доста преувеличена.

6-те най-чести женски лъжи

Всички лъжем - кога по-малко, кога повече, но определено си приличаме по нещата, за които го правим. Жените си имат някои особени теми,...

Старата максима, че всички болести са причинени от нередовно пиене, обаче не е съвсем вярна. Ако пък сте се отдали за кратко на здравословен живот и редовно сте закусвали с фреш и плодове, спокойно - няколко големи уискита и излишъкът от витамини в тялото ви ще бъде неутрализиран.

Извън шегата е добре да се знае, че алкохолът буквално гони от кръвта освен витамините от групата на В, С и К, а също и важни микроелементи като цинк, магнезий и калий. Това не е особено полезно, но пък така се провокират вътрешните регенеративни функции на организма и при редовен прием на алкохол тялото свиква да "живее" с по-малко витамини и минерали.

"Е, доказано е, че нито един сериозен пияч не е починал вследствие на витаминозна недостатъчност", шегуват се специалисти.

Психически проблеми

Според някои лекари по хранене и диететика пиенето на бира има силен пристрастяващ ефект. Нещо повече - ако закоравял любител на пивото спре завинаги да употребява пенливата течност, в първите месеци от въздържателния период могат да се появят определени психически и емоционални проблеми.

Тази напитка ще ви стопи в рекордни срокове!

Ако искате да регулирате фигурата си преди да дойде лятото, сега е идеалното време да започнете да мислите за това. Ако все още не сте...

Затова - не откачайте. По-добре да пиете редовно, но по малко, отколкото да си докарате депресия, но за постоянно.

Концентратът е като олиото - много калоричен

Пиенето на алкохол е една идея по-диетично от пиенето на зехтин или олио например. В 1 грам концентрат има малко по-малко калории, отколкото в същото количество масло. Има и още една лоша новина - според лекари само няколко часа след приема на две големи водки, скоростта, с която тялото гори мазнини, пада със 73 процента.

За щастие тази тенденция преминава след няколко дни. Необясним остава обаче феноменът защо пристрастените към водката руски алкохолици са по-слаби от куп манекени.

Диета с бира

3-дневна сутрешна диета с банани

Всички диети препоръчват да се избягват бананите, защото съдържат много фруктоза. Важното в случая е да знаем с какви други храни да ги...

Бирата е полезна, тъй като в 100 мл има средно около 42 или 44 калории. Светлата е по-лека за организма, а тъмната може да "достави" до над 47 калории. Това означава, че пивото е малко по-калорично даже от айрана. Ако обаче се поставите на диета и пиете всекидневно по 2 литра от пенливата течност, организмът ви ще разполага с по-малко от 1000 калории.

А това е златното правило на добрата диета. По 1000 калории на ден означава топене на излишните мазнини със скоростта на светлината. Според някои диетолози едноседмична диета с по 2 литра бира на ден може да ви помогне да се отървете от над 4 килограма. Условието обаче е да не ядете абсолютно нищо, а от напитките освен пиво можете да консумирате на воля вода, чай и кафе.

Внимание, все пак пиенето е вредно

Алкохолът вече е не само напитка - консумирането му се е превърнало в любим ритуал на милиони хора по света. Все пак обаче с него трябва много да се внимава. Той може да нанесе пагубни вреди на здравето ни.

Според някои специалисти дори консумацията с мярка затруднява работата на черния дроб спрямо метаболизма на глюкозата и елиминирането на токсините при обмяната на веществата.

Отслабнете и живейте дълго със сензационната диета "5:2"

"Чудото, наречено The Fast Diet или диетата 5:2" - най-горещата сензация в областта на диетологията. Тази диета е хит във Великобритани...

Интензивното пиене води до увреждане на черния дроб и мозъка, кръвоносните съдове, възпрепятстване на съсирването на кръвта, допринася за образуването на разширени вени, хемороиди, тромби, увреждане на простатата и води до безплодие.

Ускорява също така развитието на болестите, свързани с възрастта, като сърдечни смущения или катаракта, а също така и бръчки по кожата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com