Дразнещите хора забавят процесите в мозъка ни

35750
Дразнещите хора забавят процесите в мозъка ни

Достатъчно дразнещо е просто да си покрай някого, когото не понасяш.

За да станат нещата дори още по-зле, учени откриха, че лошата компания може да афектира и мозъка ви.

Мъжете с висок тестостерон лъжат и изневеряват по-рядко

Тестостеронът често се свързва с агресия и антисоциално поведение. Но изглежда, че високите нива на мъжкия полов хормон, които увеличав...

Дали харесваш някого, или не, повлиява на начините, по които мозъкът разчита техните действия, според ново проучване от университета в Южна Калифорния.

През по-голямата част от времето, когато наблюдаваме държанието на другите, се получава „огледален” ефект, благодарение на тези части от мозъка ни, които са отговорни за движенията.

Но да сме покрай някого, когото не харесваме обръща процеса по грешен начин – например, има шанс да решим, че човекът се движи по-бавно, отколкото наистина го прави.

Най-ново проучване показва, че расата или физическите прилики могат да повлияят на мозъчните процеси. Ето защо сме съпричастни към хора, които ни напомнят за самите себе си.

Това проучване има различия в расата, годините и пола, но трябва да имаме предвид, че всички, които са взели участие в него са само евреи.

Кои са хората, които преобразиха света?

Бил Гейтс, Тед Търнър, Опра Уинфри, Марк Зукърбърг и Хауард Шулц са само част от личностите, които промениха напълно живота ни, а в &bd...

Изследванията показват, че хората се разделят на две групи – половината са представени като неонацисти, целящи да бъдат отхвърлени, а другата категория са описани като харесвани и отворени за света.

Когато човек види някого, когото не харесва, част от мозъка, която иначе би се активирила като „огледална”, вече действа на различен принцип.

Разликата съществува единствено, когато неприятният човек е пред нас, иначе разделение в мозъчната активност няма, ако той бъде видян на снимка или видео.

Дори нещо толкова основно, като това как се обработват визуалните стимули на движение, е моделирано и зависещо от социалните фактори, като например нашите междуличностни отношения и членството ни в дадена група”, казва Мона Собхани, водещ автор на доклада.

„Тези открития оказват важна подкрепа за идеята,че социалните фактори влияят на възприятията ни за обработка”.

Кои са най-развратните градове в Европа?

Британският град Карлисъл е най-развратният в Европа, показва изследване на сайта seekingarrangement.com за запознанства на богати мъ...

Редактор: Стефани Калчева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com