Електронните цигари са смъртно опасни за децата

10864
Електронните цигари са смъртно опасни за децата
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Изследователи твърдят, че пушачите на електронни цигари се отнасят прекалено безотговорно към тяхното съхранение, което заплашва децата им със смъртна опасност. Статията на учените е публикувана в сп. Academic Pediatrics.

В изследването взели участие 658 зрели хора, които имали деца. 36% от тези, които използвали електронни цигари, признали, че съхраняват никотиновата течност на достъпно за децата място, като не я смятат за източник на опасност. 3% признали, че децата им поне веднъж са се опитвали да вземат тази течност.

Електронните цигари тласкат към наркотици?

Електронните цигари, предназначени да помагат на хората да се откажат от пушенето, могат да служат като "мост" към пристрастяването к...

Течността за електронните цигари се състои от никотин, дестилирана вода, глицерин и пропиленгликол. Авторите на изследването твърдят, че чаена лъжичка от тази смес може да е смъртоносна за малко дете, а по-малко количество изпита течност може да доведе до тежко отравяне.

Учените призовават всички потребители на електронни цигари да обръщат особено внимание на съхранението на течността, която често привлича децата с добавените към нея ароматизатори.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com