Ето защо някой би искал да е на твое място

59722
Ето защо някой би искал да е на твое място

Често възприемаме като дължимо наличието на това, което заслужава нашата благодарност. Колко често спирате  потока си от мисли, за да оцените живота си? Дори когато начинът ви на живот е далеч от идеалния, е много важно да се вярва, че нещата ще станат по-добри. Мнозина биха били щастливи да имат това, което имате вие.

Ето защо:

1. Вие сте достатъчно образовани, за да прочете това.

Ако четете тази статия, има за какво да сте благодарни. Имате, поне начално образование. Вярвате или не на Земята живеят 774 милиона души, които нямат възможност да получат дори начално образование.
Грамотността е като мост, който запълва разрива между унинието и увереността, между объркването и разбирането, между тъгата и надеждата.

Как се е променил човекът през последните 100 години

Хората са станали по-високи, по-дебели и живеят повече, откогато и да било. Всички тези промени, са станали през последните 100 години,...

Това е велика основа за личностно израстване, с помощта на което всеки човек може да реализира потенциала си.

Колко много хора има на света, които не могат да реализират това основно право на човека!

2. Вие сте относително здрави

С други думи ако се разболеете днес, то вие ще може да се излекувате. Никога не подценявайте дарът на здравето. Това е най-голямото богатство, основата и шансът за бъдете щастливи и успешни.  Това е най-доброто, което животът е могъл да ви даде.

Тялото ви е единственото място, където винаги ще живеете. Ако сте достатъчно успешни и имате тяло в добро здраве, то бъдете достатъчно мъдри, за да запазите това, което имате.

Тайната на здравото тяло и дух е да се живее открито и искрено в настоящия момент, да не се яде прекалено, да се диша дълбоко, всеки ден да се правят физически упражнения, да се култивира щастието чрез приемане и поддържане на интерес към всичко, с което се занимавате.

3. Имате избор

Ако се чудите  какво ще правите с живота си, кариерата, семейството, следващите крачки в живота ви, бъдете благодарни. Като махнете всички подробности, това означава, че сте изпълнени с амбиции и сте свободни да взимате решенията в живота си.
Пространството между това какъв бихте могли да бъдете и кой искате да бъдете е мястото на свободния избор.

4. Имате достатъчно средства, за да живеете комфортно

Пет начина как да преживеете тежък момент

Понякога се чувстваме толкова зле, че просто вдигаме рамене. Страх, ненавист, отчаяние ни заливат на вълни и стресът продължава, сякаш ...

Не си лягате гладни, събули сте се с покрив над главата си. Имате избор какво да облечете. Имате достъп до чиста питейна вода и електричество. В момента сте в интернет… следователно притежавате много от това, което е нужно за живота.  Да си богат е начин на мислене. Бъдете достатъчно мъдри, за да разберете това. Искайте по-малко и ценете повече.

5. Имате дом

Става въпрос не за дома в неговата физическа проява или наличието му на определено място на картата. Домът е там, където се намират хората, които обичате, с които прекарвате времето, дори и виртуално.  Това не е конкретно място, а пространство в сърцето и разума, което  строите тухла по тухла, създавайки нещо устойчиво.

Любовта  и възхищението, което споделяте с приятелите, членовете на семейството е истински подарък, който живее в душата. Ако го притежавате, вие сте истински щастливи.
 
6. Имате шанс


Времето е скъпо нещо. И всичко някога свършва. Предстои ви да решите какво искате да направите с времето, което ви остава. Ако „срокът ви на годност” изтичаше днес дали бихте се отнесли с такава лекота към въпроса как да прекарате днешния ден?

И накрая – вие сте късметлия. Имате много от нещата, които милиони хора биха искали да имат! За какво сте най-благодарни?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com