Яжте орехи срещу рак

22310
Яжте орехи срещу рак
Снимка: Thinkstock/Guliver

Шепа орехи на ден може да помогне за забавяне на растежа на раковите тумори, сочи ново проучване.

Омега-3 мастни киселини и други съединения в ядките намаляват възпалението на раковите клетки на дебелото черво. Освен това те намаляват притока на кръв към тумора, като значително забавя растежа му.

Първи национален фестивал на ореха

Национален фестивал на ореха ще се проведе за пръв път у нас в събота, 18 октомври. Домакин на събитието е казанлъшкото село Голямо Дря...

Учени установили, че мишки, хранени предимно с орехи, имали десет пъти повече омега-3, отколкото мишките, подложени на друга контролирана диета.

Ракът на дебелото черво, наречен още колоректален рак, е третият най-често срещан тип рак в световен мащаб и е втората водеща причина за смърт в западните страни, след рака на белите дробове.

Във Великобритания 41 581 души са били диагностицирани с рак на дебелото черво през 2011 г. и близо 16 000 почиват от болестта.

Изследвания показват, че 30-50 на сто от рака при мъжете и 20% на сто от болестта при жените може да бъде предотвратена чрез промяна към по-здравословен хранителен режим и промяна в начина на живот.

За ползите от ореховото масло

Ореховото масло е отличен източник на омега-3 мастни киселини, които имат противовъзпалителни свойства. То е много по-добър доставчик ...

Орехите са богати на фибри, витамини от В-група, антиоксиданти като витамин Е, белтъчини, мазнини, железни, магнезиеви и други минерални соли, както и цяла гама от микроелементи. Имат значително по-високи количества омега-3 мастни киселини, в сравнение с други ядки.

Това е най-полезната ядка за забавяне на растежа на раковите образувания, тъй като орехите променят микро-нуклеиновата киселина, оказваща влияние върху гените.

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com