Японски фармацевти разработват ново лекарство срещу рак

14919
Японски фармацевти разработват ново лекарство срещу рак
Снимка: Gettyimages

Специалисти от японската фармацевтична компания Takeda, съвместно с учени от Института за химична биология и фундаментална медицина на СО РАН, ще работят над нов перспективен препарат за лечение на рак, съобщава сайтът на руското представителство на японската компания.

"Проектът обединява усилията на "Шонан", най-големия научноизследователски център на компанията Takeda в Япония, и Института за химична биология и фундаментална медицина в рамките на изследвания на ранни стадии на разработка по един от създадените в института перспективни препарати в областта на онкологията и имунологията", се казва в съобщението, цитирано от РИА Новости.

Яжте орехи срещу рак

Шепа орехи на ден може да помогне за забавяне на растежа на раковите тумори, сочи ново проучване. Омега-3 мастни киселини и други съед...

Смята се, че специалистите ще проведат оценка на терапевтичния потенциал на разработения в Русия препарат на биологични модели в центъра в Япония и ще разработят стратегия за лечение с новия препарат.

Сътрудничеството дава възможност по-добре да се изучи механизмът на действие на препарата и може да даде възможност за разработване на потенциално нов терапевтичен подход в онкологията и имунологията.

Директорът на Института за химична биология и фундаментална медицина Валентин Власов отбелязва, че такива международни партньорства са важен механизъм в разработката на перспективни лекарства, което е особено актуално при лечението на онкологични, вирусни заболявания и имунодефицитни състояния.

Споразумението за сътрудничество между Takeda и сибирския филиал на РАН е подписано на 18 февруари 2014 година в Япония. Takeda е един от световните лидери в областта на фармацевтиката.

Нова надежда за лечение на рак на простатата

Ракът на простатата, устойчив на конвенционално лечение, може да бъде заличен от терапия, която стимулира имунната система, твърдят у...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com