Кои храни ще ни направят бодри и усмихнати през зимата?

95520
Кои храни ще ни направят бодри и усмихнати през зимата?

През зимата изпитваме честата потребност да похапнем нещо сладко и в това няма нищо странно. От сладкото се повишава настроението, тъй като благодарение на него се произвежда голямо количество от хормоните на радостта - ендорфините. Но зимата всъщност не е подходящият сезон за сладки неща въпреки липсата на пресни плодове и зеленчуци, предаде БЛИЦ. Необходимо е да обърнем внимание на тези продукти, които ще ни помогнат да се противопоставим на зимните настинки и да се съхраним бодри и енергични.

Вода

Още 3 млн. лева за снегопочистване в София

Още 3 млн. лева да се дадат за чистенето на снега през зимата, предлагат от Столична община, предаде Стандарт нюз.Идеята е бюджетът за...

Обмяната на веществата не може да се извършва нормално без вода, организмът не се прочиства и натрупва шлака. Обезводняването на организма увеличава шансовете да се простудим. Така, че не забравяйте да пиете повече вода или напитки без кофеин. Въпреки своето желание, изпийте чаша горещ чай.

Кисело мляко

Натуралното кисело мляко, т.е. това, в което се съдържат достатъчни количества бифидус есенсис и ацидофилус (т.нар. пробиотици), способства за поддържането на постоянно тегло, здрав стомашно-чревен тракт и силна имунна система. Средно в 100 г обезмаслено кисело мляко се съдържат 100 ккал.

Мюсли

Проходими пътища при зимни условия

Пътните настилки в по голямата част на страната са сухи, на отделни места мокри, съобщиха от МВР.Затворени са проходите: Златишки прохо...

Те са добър източник на витамини и микроелементи, особено на селен и цинк. Препоръчителната порция е 75 г дневно (183 ккал).

Портокали

В един портокал се съдържа дневната норма витамин С. Портокалите са богати и на флавоноиди, които засилват антиоксидантния ефект на витамин С. Те са и най-евтиният зимен източник на аскорбинова киселина (витамин С). Един портокал съдържа 60 ккал. Грейпфрутите и кивито съдържат дори повече от него.

Да прогоним депресията с танци

Есента определено не е като лятото. Няма да откриваме топлата вода, коментирайки драстичната разлика в температурите, а ще се фокусирам...

Чесън

В него се съдържа природният “антибиотик” алицин, който помага да се предотвратят усложненията след грип и настинка. Употребата на 1 скилидка чесън всеки ден оказва необходимия профилактичен и антисептичен ефект. В нея се съдържат 3 ккал.

Говеждо месо

То е добър източник на белтъчини, желязо, цинк и селен, които помагат на клетките на организма да се справят с различните болести...

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com