Лекари от цялата страна дават съвети за грипната епидемия

95647
Лекари от цялата страна дават съвети за грипната епидемия

Общопрактикуващи лекари от цялата страна предвидиха появата на грипната вълна, която вече е факт. Грипният вирус е от типа „Масачузетс“, като инфекцията идва от Западна Европа. Необичайно топлото време за сезона е предпоставка за развитието на вируси, така че не е изключено да има и заболели от „Б“ групата – познатите „Виктория“ и „Калифорния“.

Различното на новия щам е, че той се характеризира с тежки симптоми още в самото начало на заразяването – висока температура, болки в гърдите, упорита суха кашлица и обща отпадналост. Грипът засяга организма, като отделя токсини, влияещи на всички органи и системи, така че често след него се стига до усложнения като отити, пневмонии, енцефалити и др. Инфекцията се предава по въздушно-капков път и според лекарите е силно заразна. Най-често заразяването става между членове на семейството, работния колектив и в детските заведения.

Заради епидемията - операциите спират, училищата не затварят

От днес и в София е обявена грипна епидемия. От Столичната регионална здравна инспекция констатират увеличаване на броя на болните от о...

Според лекарите антибиотиците не са удачни, особено при първите симптоми на грипа, тъй като антибиотика не съдържа парацетамол и високата температура не се повлиява от него.

„Важно е да се спомене, че заболяването е от вирусо-грипен тип, а антибиотиците се прилагат при бактериални усложнения. Приемането на антибиотик по време на вирозата унищожава нормалната флора,намалява защитата на организма и селектира бактериални щамове,които в последствие трудно се поддават на лечение и стават нечувствителни.“ – разяснява д-р Лиляна Михайлова от ДКЦ 2 в гр. Хасково – общопрактикуващ лекар с над 30-годишен стаж.

„Традиционните средства като горещ душ, поемане на много течности и почивка не се изключват, но за да не се стига до усложнения в следствие на грипа, вземете Хюмексгрип.

Заради епидемията - операциите спират, училищата не затварят

От днес и в София е обявена грипна епидемия. От Столичната регионална здравна инспекция констатират увеличаване на броя на болните от о...

Хюмексгрип е универсално симптоматично средство ,което съдържа няколко съставки ,повлияващи бързо симптомите на грипа. Това са парацетамол, който има температуропонижаващо и болкоуспокояващо действие, псевдоефедрин, който отпушва носа и хлорфенамин, който намялява обилната секреция и спира кихането. Продуктът има дневна и нощна формула, които осигуряват облекчаване на симптомите на грипа, поддържа пациента бодър през деня и осигурява добър сън през нощта. Дозата на парацетамола е добре изчислена за деня и трите таблетки, които са с един цвят няма как да се сбъркат от вечерната капсула, която не съдържа псевдоефедрин“ – препоръчва д-р Володя Василев, общопрактикуващ лекар в 18 ДКЦ, гр. София.

За повече информация четете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com