Семейният живот води до затлъстяване

12467
Семейният живот води до затлъстяване
Снимка: Getty Images / Guliver

Учените са изяснили, че семейните мъже и жени са подложени на риск от затлъстяване значително повече от тези, които живеят сами. Изследователите свързват феномена с това, че спокойният и уравновесен семеен живот кара хората да хапват повече и по-малко да се движат.

Екип немски и швейцарски изследователи под ръководството на Джут Мата от Института за човешко развитие към обществото „Макс Планк“ са изяснили, че семейният живот допринася за затлъстяването. Учените са публикували своята работа в сп. Social Science&Medicine.

Над 11% от българите страдат от затлъстяване

11,5 на сто от хората в България над 15-годишна възраст страдат от затлъстяване. 11,3% от мъжете и 11,6% от жените са затлъстели. През...

Специалистите опровергали мнението, че семейният живот влияе благотворно на здравето. Учените са анализирали индекса на телесната маса – стойност, която позволява да се оцени степента на съответствие между масата на тялото и ръста на човека – при 10 226 души от девет страни по света – Австрия, Франция, Германия, Италия, Нидерландия, Полша, Русия, Испания и Великобритания.

Според данните на Световната здравна организация нормалният индекс на телесна маса трябва да е между 18,5 и 25.

Резултатите от работата показали, че индексът на телесна маса за ерген е равен на 25,7, а за задомен мъж той е 26,3. За жените тези стойности съответно са 25,1 и 25,6.

Авторите на изследването уверяват: резултатите от работата им свидетелстват, че семейните хора са склонни да поглъщат по-голямо количество храна и да се движат по-малко, отколкото ергените и момите.

Затлъстяването увеличават риска от десет вида рак

Наднорменото и затлъстяване увеличават риска от десет от най-разпространените видове рак, между които на матката, жлъчния мехур, бъбрек...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com