Щастлив стомах, щастлив организъм – гаранцията на пробиотиците

175154
Щастлив стомах, щастлив организъм – гаранцията на пробиотиците

Щастието на човек минава през корема му. Човекът, който някога я е казал за пръв път, със сигурност е имал предвид пробиотиците – защото точно те са най-доброто средство, измислено от природата, за да е щастлив стомаха ни. И след като над 80% от имунната ни система е разположена точно в червата ни, то с право можем да се съгласим – щастлив корем означава щастлив организъм.

Научни изследвания показват, че пробиотиците, съдържащи се в киселото мляко, помагат срещу депресия. Екипът на д-р Кирстен Тилиш от медицинския университет в Лос Анджелис открива, че консумацията на кисело мляко два пъти дневно в продължение на месец снижава активността в тези участъци на мозъка, отговаряща за емоциите и болката. Специалистите не са уточнили окончателно как точно действат тези механизми, но са наясно, че чревните бактерии изпращат сигнали до мозъка, които се променят в зависимост от хранителния ни режим. С други думи пробиотиците влияят върху настроението ни, тъй като оказват пряко влияние върху дейността на мозъка ни.

Талантите на пробиотиците – здрав дух, здраво тяло

Силната имунна система е дар от природата, който всеки би желал да има. А в сезона на грипните епидемии тя е нещо крайно необходимо. Пр...

Българската традиция по отношение на пробиотиците датира още от 1905 година, когато доктор Стамен Григоров открива Lactobacillus Bulgaricus. Именно този щам е известен в научните среди по цял свят като щамът на дълголетието и доброто здраве. Това е единственият щам, който не обитава постоянно дебелото черво на човек. Останалите „добри“ бактерии са от животински произход и попадат в организма по време на раждане чрез околоплодните води и влагалищните секрети на майката. Lactobacillus Bulgaricus е единственият щам от растителен произход, и в „диво“ състояние го има в кората на дъба, в цветовете на билки, цветя, дори в мравките.

Млечно-киселите храни са естественият доставчик на този щам за организма ни. В организма ни той се свързва задължително с друг млечно-кисел щам Streptococus Thermophilus, за да се получи силно имуностимулиращ ефект. Този ефект предпазва от ракови заболявания, от склероза и от много други опасни болести. Млечнокиселите бактерии отделят и други полезни за организма вещества – бактериоцини, които също потискат развитието на вредните за човека бактерии.

В днешно време превенцията и защитата на здравето, свързани с оптималната грижа да бъдем във форма, са в основата на щастието ни, на това да бъдем доволни от света и живота си. И пробиотиците могат да бъдат тайното ни оръжие за щастие.

Защо наричаме пробиотиците приятели на живота

Ежедневието на повечето хора е много напрегнато – стрес, вечно бързане, неправилно хранене, недоспиване, приемане на различни ант...

Продуктът Lactoflor Bioplus e такова природно оръжие за щастие – не съдържа захар, изкуствени подсладители или аромати. Lactoflor Bioplus съдържа четири уникални щама - Lactobacillus Bulgaricus, Lactobacillus Acidophilus, Streptococcus Thermophilus и Bifidobacterium sp., в комбинация с естествени фибри /инулин/, добити от корените на цикорията. Всички те заедно съчетани в продукта LactoFlor BioPlus помагат за по-доброто пречистване на организма, подсилването на имунната система, по-доброто храносмилане, по-добрата работа на „добрите бактерии” в стомашно-чревния тракт. С други думи помагат за това човек да се чувства по-здрав, по-красив и по-щастлив.

В една опаковка Lactoflor Bioplus има 90 капсули, а всяка капсула от своя страна съдържа 2 млрд. добри причини за щастие – толкова, колкото са жизнеспособните млечно-кисели бактерии във всяка капсула.

За повече информация www.lactoflor.bg

Тайната на сияйната кожа – за детоксикацията на организма

След като разбрахме какво точно представляват пробиотиците, нека разгледаме как спомагат за детоксикацията на организма. Освен полезен,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com