Съвременният начин на живот убива организма ни

91751
Съвременният начин на живот убива организма ни
Снимка: Getty Images / Guliver

Понякога човек се събужда в добро настроение, но в по-късно в течение на деня върху него се стоварват умора, сънливост и се настроението се влошава.

Това е следствие от необходимостта от ранното ставане, за да се отиде на работа. Често хората, които не си доспиват в работните дни се опитват да компенсират недостигът на сън през почивните дни. Но това не е решението Times of India.

Младите лекари протестират, стягат куфарите за бягство

80% от младите лекари и завършващите медицина търсят реализация в чужбина. Тревожната статистика е от проучване на пациентски организ...

Този проблем се изостри особено през последните десетилетия. Хората страдат от натиск и напрежение в работата, лягат си късно и стават рано. Средно се губят около 40 минути сън, което има своите дълготрайни последици. Възможно е да се стигне до покачване на теглото с минимум 1-2 кг седмично.

По този начин работата на „вътрешния часовник”се нарушава, настроението се разваля и  човек започва да се измъчва от постоянен глад. Така всеки час от нарушения режим повишава рискът от затлъстяване с около 33%.

Промените в настроението, от своя страна, водят до понижаване на настроението и така става все по-трудно да се съсредоточим в работата.  Това понижава продуктивността ни, а  от там следват и отрицателни последици в личния живот, тъй като просто не остават сили и време за секс.

Следващата отрицателна последица е понижаването на имунитета, което повишава риска от развитието на диабет, сърдечни заболявания и респираторни проблеми.

Аспиринът може да помогне при депресия

Аспиринът и ибупрофенът може да излекуват депресия, смятат учени от университета в Кеймбридж. Тайната е в това, че възпалителните проце...

Учените алармират, че за да се избегнат тези усложнения, е много важно човек да легне да спи до 22 часа вечерта, нещо, което за мнозина вече изглежда почти невъзможно.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com