Вижте до какво водят дългите часове пред телевизора

11996
Вижте до какво водят дългите часове пред телевизора
Снимка: Thinkstock/Guliver

Хората, които ежедневно прекарват часове пред телевизионния екран, имат повишен риск от заболяване от белодробна емболия, свидетелстват резултатите от изследване, представено на конференцията на Европейското общество на кардиолозите в Лондон, пише The Independent.

Белодробната емболия е заболяване, блокиращо артерията, която носи кръвта от сърцето към клетките. Както се отбелязва, от това заболяване във Великобритания умират около 60 000 души.

Телевизията ще умре до 15 години

Директорът на онлайн компанията "Netflix" Рид Хастингс смята, че телевизията, каквато я познаваме сега, ще умре до 2030 година, преда...

Учените са изяснили, че при хората, прекарващи пред телевизора пет и повече часове на ден, два пъти по-често се наблюдава развитието на белодробна емболия.

Авторите на изследването стигнали до извода, че хората, които се увличат по гледането на различни тв шоута, следва да вземат същите предпазни мерки, както хората, които извършват продължителни прелети.

Учените предупреждават за опасността от възможностите на съвременната тв индустрия, която позволява гледането на сезони с любими сериали и тв програми.

Гледаме телевизия 1460 часа годишно

Изследване на кабелна телевизия доказа, че прекарваме по 1460 часа годишно в гледане на телевизия. Домакинствата имат средно един или ...

 

Advertisement

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?
Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

Чували ли сте за тази смес? Знаете ли какво можете да излекувате с нея? В днешната статия ще ви разкрием част от полезните свойства на двете съставки,...