Всеки след 35-годишна възраст трябва да следи холестерола си

139368
Всеки след 35-годишна възраст трябва да следи холестерола си

През последните години медицинската статистика у нас показва, че все повече и все по-млади хора имат високи нива на лошия холестерол, проблеми с кръвното налягане и метаболизма.

Причините се крият в нездравословния и напрегнат стил на живот на българина и особено в болестотворните хранителни продукти за ежедневна консумация. Тестените изделия от пшенично, ръжено, царевично или пълнозърнено брашно, които са генномодифицирани отдавна, предизвикват  драстично увеличаване на липопротеините с ниска плътност („лош холестерол”), триглицеридите и кръвната захар, последвани от затлъстяване и отлагане на липидни плаки в определни участъци на артериите.

Неутрализирайте мазната храна с червена боровинка

Червената боровинка притежава свойството да неутрализира мазнините, които вредната храна съдържа, и по този начин не позволява трупанет...

Високият лош холестерол при около 25-30% от българите се  дължи на непълноценния начин на хранене – недостатъчна консумация на риба и морски храни, зеленчуци и плодове, нередовно хранене, употреба на некачествени мазнини и особено маргарин, висока консумация на въглехидратни храни. По този начин ден след ден, организмът се натоварва с празни калории, а същевременно клетките страдат от хронично недохранване с незаменими хранителни вещества – минерали, добри мазнини, витамини, ензими и антиоксиданти, наричани общо нутрицевтици.  

Според статистиката България се нарежда на предпоследно място сред европейските страни по консумация на риба –  със средна консумация от едва 4,6 кг рибни продукти за цяла година, въпреки че страната ни има излаз на море. За сравнение – във Франция, Португалия, Испания, Финландия потреблението е десетократно по-високо и варира между 30 и 50 кг годишно. 

Все повече хора започват да разбират значението на полезните мастни киселини и приемат продукти с Омега 3, но това не е достатъчно за регулиране на метаболизма и отстраняване на последиците от стреса в сърдечно-съдовата система.Затова специалистите препоръчват да се изчистим от лошите мазнини и плаките като комбинираме Омега 3 с мощните антиоксиданти Коензим Q10 и Селен. Така не само ще се справим с лошия холестерол, но ще се почустваме бързо енергизирани и с добър тонус срещу пролетната умора. Още един важен бонус, който печелим от комбинацията, е ускореният метаболизъм. Виж повече тук.

Фасулът може да намали риска от сърдечни заболявания

Дневната порция печен боб може да ви помогне да живеете не само по-дълго, но и по-добре. Фасулът може значително да намали холестерола...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com