Защо трябва да пием магнезий при активен начин на живот?!

143487
Защо трябва да пием магнезий при активен начин на живот?!

Магнезият бори стреса и умората

Живеем в изключително забързано време, в което ежедневно сме изложени на стрес и умора. Ако усещате лиспа на енергия, чувствате се депресирани или пък имате мускулни крампи, една от възможните причини е, че в организма ви липсва достатъчно количество магнезий. 

Магнезият – баланс за ума и тялото

Работа, стрес, преумора. Всеки ден се сблъскваме с хиляди предизвикателства, а времето никога не стига. В забързаното си ежедневие чест...

Наричат магнезия тайната на дълголетието. И това не е случайно. Той е жизненоважен минерал, който в достатъчно количество в тялото допринася за електролитния баланс, за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия, за нормалното функциониране на нервната система, на мускулите, за поддържането на нормалната психична функция.

Общо, в тялото има около 25 g от този елемент. 60% от тях са в костите, една четвърт – в мускулите. Останалото се разпределя поравно в мозъка и другите ключови органи като сърцето, черния дроб и бъбреците.

Магнезият взема участие в повече от 300 процеса в човешкия организъм, като най-важните са предаването на нервните импулси, работата на сърцето и мускулите, изграждането на костите. При жените той е неизменна част от менструалния цикъл и е необходим както за овулацията и зачеването, така и за безпроблемното протичане на бременността. Освен това магнезият регулира работата на стомашно-чревния тракт и именно по тази причина магнезий се препоръчва за бебета, които страдат от колики.

Магнезият също така е важен микроелемент, който поддържа доброто състояние на кожата и има отношение към младостта на клетките. Както и витамин D, магнезият подпомага калция и фосфора да се фиксират в костната тъкан.

Организмът ни си  набавя магнезий чрез храната, като най-много се съдържа в зеленчуци със зелени листа като спанак, броколи, ядки, пълнозърнести храни, фасул, риба, плодове. Много често това не е достатъчно, за да се осигури необходимата дневна доза. Рискът се увеличава, особено когато съчетаваме активното спортуване с хранителен режим.

Умората вече ще може да се измерва

В Япония беше разработен първият в света битов прибор за дистанционно измерване на дълбочината на съня и на умората, предаде агенция ТА...

Магнезият не се синтезира или съхранява за дълго в организма ни, затова трябва да се приема редовно и в достатъчно количество. Приемането на магнезий в достатъчни дози влияе положително върху самочувствието и настроението. Ако той липсва в организма ни, ние се чувстваме по-тревожни, по-нервни, по-раними, по-чувствителни. Не случайно шоколадът е един от основните източници на магнезий.

Витамините от група В пък подпомагат нормалното протичане на метаболизма, производството на енергия и нормалната сърдечна функция и подпомагат по-доброто усвояване на магнезия.

За да сте в отлична форма всеки ден, да сте пълни с енергия и да бъдете здрави, приемайте SupraVit Magnesium + B6 таблетки. Препоръчваме ви го при: физическо, умствено и емоционално натоварване, стрес, умора, при мускулни крамки, при ПМС.

Защо да изберете SupraVit Magnesium + B6 таблетки?

* SupraVit Magnesium + B6 таблетки е комплекс от витамини и минерали, който съдейства за правилното функциониране на имунната, нервната системи, мускулите и сърцето, както и за правилен енергиен метаболизъм.

Съвременният начин на живот убива организма ни

Понякога човек се събужда в добро настроение, но в по-късно в течение на деня върху него се стоварват умора, сънливост и се настроениет...

* В стремежа си към ежедневна оптимална грижа за добро здраве, SupraVit Magnesium + B6 таблетки са съобразени с изискванията за чисти продукти с доказано високо качество.  Те са естествено  биоусвояеми, без  консерванти и крос замърсявания. Не съдържат захар, добавени мая,  нишесте и глутен. В една таблетка се съдържат 250 mg магнезий, което е  необходимата нормална  доза от дневен прием за организма ни, а също така и 1,40 mg Витамин В6.

* В стремежа си към ежедневна и оптимална грижа за добро здраве, както и в желанието си да предложи най-доброто SupraVit се довери на QualiR – Blends.

QualiR – Blends са ингридиенти от най-високо качество, надеждност и иновативност, които SupraVit използва за производството на витамините и минералите си.

Използването на QualiR – Blends в производството на витамините на SupraVit предлага ефективен, безопасен продукт, произведен съгласно най-високите устойчиви и етични стандарти, от надежден източник.

* Можете да се  насладите и на чаша  сутрешна витаминозна доза  събуждане с разтворимия  Магнезий на SupraVit с  витамин В комплекс.  Продуктът също е с нова  формула, не съдържа  аспартам, и е с натурални  аромати.

Блаженството да спиш пълноценно

С всеки изминал ден си лягате все по-късно и по-късно и нищо не можете да направите? Ако този вреден навик ви е омръзнал ето ви няколко...

Повече информация за продукта може да намерите ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com