Краят на зимата способства за възникването на депресия

4832
Краят на зимата способства за възникването на депресия
Снимка: Getty Images/Guliver

Депресиите имат връзка със сезоните и те се проявяват както през есента, така и през периода - края на зимата и началото на пролетта.Това каза за Радио „Фокус” - Пирин Бисера Борисова, психолог.

По думите ѝ, специалистите психиатри и психотерапевти имат различия в мненията, според едни есенната депресия е по-тежка, според други пролетната, но каквото и да се случва с нас трябва да намерим решение и да излезем от състоянието, в което сме попаднали поради една или друга причина.

Спорт и медитация спасяват от депресия

Съчетаването на медитация и аеробни упражнения може да съкрати симптомите на депресия с 40%, сочи изследване, публикувано в сп. Transla...

На въпрос дали топлото време, в което се намираме в момента, оказва някакво влияние за отключването на депресии, Борисова отговори така: „Би могло да бъде фактор, както и постепенното увеличаване на деня, това е характерно за пролетните депресии, липсата на някои минерали и витамини в нашия организъм, тъй като през зимния период се храним по-различен начин.

Затова, за да избегнем неприятното усещане на пролетната умора и пролетната депресия, е добре да се погрижим още отсега за своето тяло и своята психика“, каза Борисова.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com