Наши клиники си сътрудничат с италианския университет "Гилермо Маркони" за успешното лечение на витилиго

11971
Наши клиники си сътрудничат с италианския университет "Гилермо Маркони" за успешното лечение на витилиго
Снимка: www.vitiligoclinic.bg

Всичко за проекта и успехите в борбата със заболяването е синтезирано на информационния сайт www.vitiligoclinic.bg

Световният опит в лечението на витилиго вече е факт и у нас чрез откритата в София Академична клиника за лечение на витилиго. В проекта участват български дерматологични клиники и един от най-модерните и технологични университети в Европа – „Гилермо Маркони“, Рим, Италия (http://csrmr.unimarconi.it/). В лицето на проф. Торело Лоти, завеждащ Департамента по дерматология в университета и председател на Световната здравна академия по дерматология, както и български лекари с висока специализация в тази област, пациентите ще могат да се консултират на световно ниво за заболяването си.

13 причини да пиеш чаша топла вода на гладно сутрин

Несъмнено сте чували, че много хора пият чаша топла вода сутрин на гладно. Едни го правят, за да отслабнат, други, защото просто са чув...

Новият подход в тълкуване на причините за появата на витилиго отделя голяма роля на оксидативния стрес. Провежданото досега лечение беше с променлив успех, но новите технологични възможности дават много висока ефективност на клиничния резултат и повишаване на качеството на живот. В Академична клиника за лечение на витилиго в София се прилагат специализирани лазерни и светлинни устройства, техники за таргетно достигане на медикаментите (едно от най-високите достижения на съвременната медицина), както и хирургични методи за автотрансплантация на меланоцити.

Това е първата крачка за развитието на нова европейска структура за лечение на витилиго, която ще се реализира в много европейски страни.

На сайта на проекта www.vitiligoclinic.bg са описани причини и симптоми на заболяването, препоръчителни тестове, съвременни методи за лечение, както и полезни съвети по отношение на ежедневието на пациенти с витилиго.

"Надявам се, че академичната общност, студентите и най-вече пациентите ще се възползват от възможностите на този проект“, казва професор Лоти по повод старта на инициативата.

Световeн ден на редките болести

На 29 февруари Националният Алианс на хора с редки болести ще отбележи със серия от събития в страната Световния ден на редките болести...

В света от витилиго страда около 2% от населението, без значение от пол, раса и обществено положение. Пациенти са знаменитости от ранга на Джон Хам, Дъдли Мур, Стив Мартин и много други. Джон Хам, например, получава витилиго в резултат на стрес от работата му в сериала „The mad man”, а аутопсията на Майкъл Джексън доказва, че цветът на кожата му не е прищявка, а изсветляването е причинено именно от витилиго.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com