Създадоха лекарство срещу глупост

12173
Създадоха лекарство срещу глупост
Снимка: Thinkstock

Немски учени от Института за молекулярна генетика към обществото "Макс Планк" са създали революционно лекарство.

Препаратът е предназначен да оказва противодействие на различен род болести, поразяващи мозъка на човека и предизвикващи слабоумие. Както пишат специалистите, това е първото в света "лекарство срещу човешка глупост".

Рибните продукти пазят от Алцхаймер

Консумирането на повече рибни продукти стимулира растежа на мозъка и намалява риска от болестта Алцхаймер, установи британско проучва...

Авторът на изследването проф. Ханс-Хилгер Роперс твърди, че новото средство потиска хиперактивността в определени участъци на нервните клетки, стабилизирайки работата на главния мозък, което се изразява в подобрение на когнитивните способности и подобряване на концентрацията и мисленето.

Както твърдят медиците, препаратът е способен да се бори с цяла редица мозъчни заболявания. Сега експерименталното средство преминава тестове на мишки. "В експериментите с мишки успяхме да отстраним загубата на краткосрочна памет", подчертава Роперс.

Според учения не е далече денят, когато лекарството ще може да се прилага и на хора. Изследователите са надяват, че средството ще помогне в борбата с Алцхаймер, която първо удря краткотрайната памет и води до слабоумие.

Немските медици са на мнение, че откритието им ще стане истинска революция в областта на науката, тъй като от Алцхаймер страдат милиони мъже и жени на различна възраст.

Българско участие в разработването на ваксина срещу Алцхаймер

Учени работят върху създаването на ваксина срещу алцхаймер, което ще превърне болестта в лечима, съобщи за „Преса" проф. Бенгд Уи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com