Учените не откриха вреда за сърцето от кафето

8253
Учените не откриха вреда за сърцето от кафето

Редовната употреба на кафе и кофеинсъдържащи продукти не води до учестяване на сърцебиенето и развитието на аритмия, според учените от Калифорнийския университет в Сан Франциско.

Според изследователя Грегъри Маркъс обикновено лекарите съветват своите пациенти да не употребяват често продукти с кофеин за избягване на нарушение на сърдечния ритъм.

Как се прави кафе в Космоса (ВИДЕО)

Как да си направиш чашка ароматно, топло кафе в Космоса? Първо, за начало ще се наложи да се мине без чашка. Второ, кафето ще бъде макс...

Но тези препоръки следа да се преразгледат, смята той, тъй като пациентите очевидно напразно се лишават от шоколад, кафе и чай, които всъщност може да се окажат полезни за сърцето и съдовете.

Изследователите наблюдавали в продължение на година здравословното състояние на повече от 1300 души на средна възраст. Повече от половината от доброволците редовно приемали продукти, съдържащи кофеин.

Учените сравнили колко често "кафеманите" и хората, които не пиели кафе, страдали от предсърдно мъждене и други разстройства на сърдечния ритъм.

В резултат те не открили връзка между кофеиновото кафе и аритмията. Броят на хората, имащи подобни проблеми със сърцето, се оказал еднакъв както сред любителите на кафето, така и сред представителите на контролната група.

Бременните спокойно могат да пият кафе

Бременните жени спокойно могат да пият кафе в умерени количества – наблюдения на американки са показали, че умерената употреба на...

Липсата на подобна връзка се наблюдавала както сред хора, употребяващи 1-2 чашки кафе на ден, така и сред активните "кафемани", пиещи по 5-6 чаши.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com