20, че и повече - здравословната бройка жени за мъжете

160324
20, че и повече - здравословната бройка жени за мъжете
Снимка: Thinkstock/Guliver

Сексуалните отношения с повече от 20 жени предпазва мъжете от рак на простатата, показва проучване на канадски учени, съобщи Daily telegraph.

Представителите на мъжкия пол имали над 20 жени, намаляват риска от рак с близо една трета и е с 19% по-малко вероятно да развият най-агресивната му форма.

Китайка пътува на секс-автостоп

Китайската студентка Ю Пен е тръгнала на пътешествие из необятната си родина на автостоп. До тук нищо особено, ако не беше фактът, че м...

Учените от университета в Монреал смятат, че сексуалните отношения предпазват мъжете, а тези представители на силния пол, които правят безразборен секс, са по-защитени от моногамните.

Но за хомосексуалните мъже полза от секса няма заради повишения риск от прихващане на заболяване, предавано по полов път и увреждането на тялото от сексуалните отношения. Но хомосексуалните само с един партньор не са изложени на по-голяма опасност.

"Възможно е много сексуални партньорки да водят до по-честа еякулация, чийто предпазен ефект срещу рак на простатата беше посочен от много други изследвания", заяви ръководителят на проучването д-р Мари-Елиз Паран. Но запитана дали здравните власти трябва да препоръчат на мъжете да спят с много жени в живота си, д-р Паран отговори: "Все още не".

Учените изследвали над 3200 мъже в четиригодишен период между 2005 и 2009 г. Като цяло мъжете с рак на простатата било два пъти по-вероятно да имат близък, страдащ от рак. Но учените били изненадани да открият, че броят на сексуалните партньори също се отразил на развитието на рака им.

Измислиха "треньор" за оргазми

Жените често ходят на пилатес, йога или фитнес, но едва ли на мъжете би им харесало половинката им да има личен треньор за оргазми. З...

Мъжете, които споделили, че никога не са имали сексуални отношения, били изложени на два пъти по-голям риск от рак на простатата от тези, които правели секс.

Когато един мъж е спал с повече от 20 жени в живота си, рискът от рак на простатата намалява с 28%, а този от агресивни видове рак – с 19%. От друга страна, мъжете, които са спали с над 20 мъже, са два пъти по-застрашени да получат диагноза рак на простатата от всички видове спрямо тези, които никога не са спали с мъж.

При хомосексуалните представители на силния пол рискът от по-малко агресивен рак на простатата нараствал с 500% в сравнение с мъжете, които имали само един партньор от същия пол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com