Оризът помага при безсъние

62486
Оризът помага при безсъние
Снимка: Thinkstock/Guliver

Страдащите от безсъние трябва да консумират по-големи количества ориз, който спомага за производството на серотонин, отговорен за заспиването, съветват японски учени, цитирани от в."Дейли мейл".

В изследването на специалисти от медицинския университет в гр. Каназава взели участие 2000 души. Колкото по-голяма била тяхната консумация на ориз, толкова качеството на съня им се оказвало по-добро. Засега не е ясно в детайли какъв точно е механизмът за подобряване на заспиването. Но японските учени предполагат, че за него спомага високият гликемичен индекс на ориза.

Сусамени кюфтенца с ориз в сладко-кисел сос

Да разнообразим менюто си с ястие, което има азиатски привкус и което няма как да не ви хареса, ако си падате по тази кухня. Приятелите...

Тази стойност отчита колко бързо въглехидратите се разлагат на захари в кръвта. А храните с високи стойности на този индекс увеличават нивата на протеина триптофам, отговорен за производството на невротрансмитера серотонин, познат още и като "хормон на щастието". Той играе важна роля и при заспиването и за поддържането на здрав сън.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com