Четири причини мъжете да пият повече кафе

6726
Четири причини мъжете да пият повече кафе

Едновременно няколко изследователи твърдят в различни научни центрове за полезните свойства на кафето за мъжкото здраве, съобщава сп. Men's Health.

Две от полезните свойства на кафето са открити от изследователите от Харвард. Те са установили, че хората, които пиели поне една чашка кафе на ден, с 8% по-рядко страдали от диабет в сравнение с тези, които изобщо не употребявали кафе.

Как кафето влияе на реакциите?

Учени от университета на Бристол са стигнали до извода, че кафето може да повиши скоростта на реакцията на възрастните хора. В своето ...

Феновете на ободряващата напитка, които употребяват повече от една чаша кафе на ден, с 26% процента снижавали вероятността от развитие на камъни в бъбреците в сравнение с тези, които пиели кафе само веднъж седмично.

18-годишни наблюдения на специалистите от онкологичния център при Хавайския университет са установили, че хората, които пият по 2-3 чашки кафе на ден, с 38% по-рядко заболявали от рак на черния дроб в сравнение с тези, които изобщо не пиели кафе.

И накрая финландски учени са установили, че кафето може да предотврати появата на депресия при мъже, или поне риска от нейното възникване в такъв случай спада със 77%.

Различни изследвания, които се отнасят до влиянието на кафето, се провеждат със завидна периодичност. Откриват се както положителни, така и отрицателни последствия от пристрастието към напитката.

Учените не откриха вреда за сърцето от кафето

Редовната употреба на кафе и кофеинсъдържащи продукти не води до учестяване на сърцебиенето и развитието на аритмия, според учените от ...

Например по данни на американски изследователи опасността от аборт се повишава, ако жената и партньорът ѝ преди зачатието пият по две и повече чаши кафе дневно.

Рискът също се увеличава, когато жената ежедневно употребява повече от две кофеинсъдържащи напитки в първите седмици на бременността. Други изследователи пък са на мнение, че пиенето на кафе не е опасно за бременните жени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com