Лошите новини се отразяват зле на здравето

7598
Лошите новини се отразяват зле на здравето
Снимка: Thinkstock

Холандски учени са установили, че хората не бива в големи количества да четат и да гледат новини, съдържащи трагични послания – криминални, например. Те са изяснили, че такъв род новини оказват негативно влияние върху здравето и самочувствието на човека и дори могат да послужат като причина за цяла редица заболявания.

Учените от института Нивел са провели експеримент, с който се опитали да изяснят как влияят лошите новини върху състоянието на човешкия организъм. Събирането на всички необходими за анализ сведения показало, че след появата във вестника и на екрана на сериозни трагични събития количеството на търсене на лекарска помощ се увеличава няколко пъти.

Кариерата вреди на здравето

Да се учим, да работим, да строим живота нов… Общо взето тази песничка от отминалите комунистически години се явява главният съв...

Като пример учените използвали събитията от 11 септември 2011 година, когато терористи взривиха самолети в кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк. Тогава хората започнали много по-често да търсят лекарска помощ.

Изследването показва, че човек преживява не само за собствения си живот и за здравето си, но и за други хора, дори ако те нямат никакво отношение към него. Именно това според учените се явява причина за негативното влияние на трагичните новини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com