Намаляването на никотина бил лош метод за отказване на цигарите

14570
Намаляването на никотина бил лош метод за отказване на цигарите

Американски учени изясниха, че постепенното преминаване на цигари с по-ниско съдържание на никотин е неефективен начин за отказване на пушенето.

В експеримент, проведен в продължение на две години, взели участие 135 пушещи мъже. Те били разделени на две групи: първата в продължение на 12 месеца снижавала нивото на никотин в цигарите, а контролната си пушела обичайните цигари. Резултатите от изследването са публикувани в сп. Addiction.

Никотинът не бил чужд на маите

Американски учени от политехнически институт "Ренселър" са открили физически доказателства, че древните маи са използвали тютюн, съоб...

12 месеца след приключване на експеримента измерили нивото на котинин у участниците – производен елемент от метаболизма на никотина. Този алкалоид се открива в кръвната плазма след употреба на никотин в продължение на седмица и повече.

По неговата концентрация може да се определи колко никотин е попаднал в организма в последните дни. При участниците, които постепенно снижавали съдържанието на никотин, котининът се оказал същият, както и при хората от контролната група, които пушели обичайните си цигари. Тоест всички те отново започвали да пушат предишните количества.

Зависимостта от пушенето може да е два вида – психическа или физическа. При психическата зависимост желанието възниква, когато човек се намира в състояние на стрес или в обкръжение, където се пуши, а също с цел стимулиране на умствената дейност.

Физическата зависимост възниква от действието на никотина, който действа като типичен наркотик, отбелязват медиците.

Тайната за отказване на цигарите

Единствената и най-важна причина за отказването на цигарите е, че го правите за вашето добро. Най-важният ключ за отказване на цигари...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com