Откриха как да отслабнем, без да правим нищо

25661
Откриха как да отслабнем, без да правим нищо
Снимка: Thinkstock/Guliver

Американски учени откриха революционен начин за отслабване, който не изисква каквито и да било действия – благодарение на "генетичен превключвател" в мастните клетки може да се отслабва дори насън, съобщава HealthDay Reporter, като цитира изследване, публикувано в сп. New England Journal of Medicine.

Учените от Масачузетския технологичен институт са провели опити с лабораторни мишки. Изменяйки ген в мастните им клетки, учените успели да ускорят метаболизма, в резултат на което излишните мазнини изгорели сами.

Нов еликсир помага за отслабване и предпазва от диабет

Учени създадоха невероятна нова напитка, която помага да отслабнете и предпазва от диабет и дори Алцхаймер. Преподаватели по физиологи...

В резултат на опитите мишките загубили половината от своето тегло, без да намаляват количеството на употребяваната храна и без да увеличават физическата си активност. Според проф. Манолис Келис, ръководител на изследването, мишките слабеели "денем и нощем" благодарение на "превключването" на техния метаболизъм от режим на натрупване на енергия към нейното изгаряне.

Келис подчертава, че изучаването на човешките мастни клетки, също проведено от неговия екип, е показало, че при хората този процес на изгаряне на мазнини вероятно ще протича по аналогичен начин.

От гледна точка на учените тяхното откритие ще стане пробив в областта на лечението на затлъстяването. "То (затлъстяването) е станало истинска чума на нашето общество, затова възможността да бъде обърнат този процес назад ще има огромно социално значение", пояснява Келис.

Според HealthDay Reporter от затлъстяване страдат 500 милиона души по цял свят.

Откриха тайната на перманентното отслабване!

Успели сте да отслабнете, но как да задължите килограмите завинаги? Хората, следващи диети, често съобщават, че успяват да достигнат ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com